Päiväkahvit turku finnkino pori elokuvat

päiväkahvit turku finnkino pori elokuvat

Tutustu ja varaa omasi! Kevään ensimmäinen infektioriskitön uimakoulu ja vesipeuhu järjestetään lauantaina Uimakoulu ja vesipeuhu pidetään Hirvensalossa sijaitsevassa Erityisosaamiskeskus Suvituulessa Suvilinnantie 2, Turku.

Uimakoulu ja vesipeuhu järjestetään kevään aikana myös seuraavina päivinä: Uimakoulu ja vesipeuhu poikkeuksellisesti klo Uimaopettajana toimii Linda Saari. Uintivuoroihin ei tarvitse erikseen ilmoittautua. Uimakoulu alkaa klo 12 ja kestää puoli tuntia. Uimakoulun jälkeen on noin puolen tunnin mittainen ohjattu vesipeuhu. Uima-allas ja saunatilat ovat sykeröläisten käytössä normaalisti sovittuina päivinä klo Uimakoulun aikana vanhemmat voivat olla mukana auttamassa altaalla tai seuraamassa harjoittelua altaan reunalla, jotta uimakouluun osallistuville taataan rauha harjoitella.

Asiasta kannattaa kuitenkin  keskustella etukäteen hoitavan vastuulääkärin kanssa. Uinteihin voivat osallistua myös infektioeristyksen ohittaneet perheet, kunhan muistetaan, että uinteihin osallistutaan vain täysin terveinä. Uima-allas ja pesutilat siivotaan lauantaiaamuisin sykeröläisiä varten. Uima-altaan veden lämpötila on noin 30—32 astetta. Pidetäänhän huolta siitä, että sauna- ja allasosasto jäävät siistiin kuntoon uintien jälkeen.

Muistathan myös, että uinteihin osallistutaan vain täysin terveinä. Maaliskuussa alkavassa syöpälasten vanhemmille tarkoitetussa taideterapeuttisessa ryhmässä on vielä tilaa. Hakuaikaa on jatkettu Taideterapeutti Kaisa Haltia ohjaa taideterapiaryhmän syöpää sairastavan lapsen vanhemmille. Osallistujan ei tarvitse osata maalata tai tuntea taideterapiaa.

Tarkoituksena on maalata ja keskustella omista kokemuksista, tuntemuksista ja ajatuksista, jotka liittyvät lapsen sairastumiseen. Mukaan voivat hakea myös vanhemmat, joiden lapsi on menehtynyt.

Ryhmä järjestetään STEAn tuella, ja se on osallistujille maksuton. Ryhmään mahtuu 8—10 henkilöä. Ryhmä kokoontuu Meri-Karinassa kuutena peräkkäisenä maanantaina 6.

Täytä kaavake, ja lähetä se joko sähköpostitse osoitteeseen kurssi lssy. Lue lisää ryhmästä ja sen toiminnasta. Lisätietoja voit kysyä myös taideterapeutti Kaisa Haltialta, p. Siihen sisältyy lämmitys-, sähkö- ja vesimaksut sekä lankapuhelimen perusmaksu. Rivitalo on rakennettu Asunto on tavallinen vuokra-asunto, johon asukas voi ostaa Meri-Karinasta muun muassa ruokapalvelun erillisen hinnaston mukaan. Asukkaaan kotisairaanhoidosta sekä kotipalvelusta vastaa Turun kaupunki.

Vuokra on ,25 euroa kuukaudessa, ja siihen sisältyy lämmitys- ja sähkömaksut sekä puhelimen ja laajakaist an perusmaksu. Asunnossa on lasitettu parveke, josta on upeat näkymät merelle. Vuonna valmistunut talo on rakennettu Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen ARA tuella, joten asukasvalinta perustuu aravarajoituslain, vuokra-asunto- ja asumisoikeustalolainojen korkotuesta annetun lain sekä asukkaiden valinnasta arava- ja korkotukivuokra-asuntoihin annetun valtioneuvoston asetuksen säännöksiin.

Huomioithan, että vuokrien tarkistus suoritetaan 1. Jos kiinnostuit jommastakummasta asunnosta, ota yhteyttä asuntosihteeeri Camilla Carpelaniin ja sovi näyttö hänen kanssaan. Toimintapäivänä on mahdollista tehdä upeita luomuksia hamahelmillä. Halukkaat voivat myös tehdä puuhelmistä ranne- tai kaulakoruja tai avainkaulanauhoja. Hamahelmet luovat iloa sekä poikien että tyttöjen keskuudessa.

Hamahelmiaskartelu kehittää hienomotoriikkaa, keskittymiskykyä, mielikuvitusta ja luovuutta. Toimintapäivänä on mahdollisuus infektioriskittömään uintiin. Uima-allastilat ovat vapaassa käytössä klo 11— Huomioithan, että uima-allastilojen tulee olla tyhjinä klo 15 mennessä. Sykerön leikkihuoneet ovat avoinna leikkihetkiä varten klo 11 lähtien. Ruokailu on klo Ruokailun jälkeen on ohjattua askartelua.

Toimintapäiväm ruokana on pizzaa, joten ilmoitathan erikoisruokavalioista ja allergioista sähköpostitse ilmoittautumisen yhteydessä. Lounais-Suomen Syöpäyhdistys järjestää erilaisia sopeutumisvalmennuskursseja, jotka on suunnattu syöpäpotilaille ja heidän läheisilleen. Yksi näistä on syöpään sairastuneiden läheisille tarkoitettu vertaistukiryhmä, joka kokoontuu maaliskuusta lähtien Turun Kriisikeskuksen ryhmätiloissa joka toinen keskiviikko.

Ensimmäisen kerran ryhmä kokoontuu keskiviikkona 1. Tämän jälkeen ryhmä kokoontuu seuraavasti: Kurssi toteutetaan yhteistyössä Lounais-Suomen Mielenterveysseuran kanssa. Kurssi on osallistujille maksuton. Kurssi on sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksen STEA tukema avo-kurssi.

Kurssille haetaan Syöpäjärjestöjen omalla hakulomakkeella, joka toimitetaan Meri-Karinan hyvinvointikeskukseen. Hakemus ja tarkemmat ohjeet hakemista varten löydät osoitteesta http: Hakuaika kurssille päättyy 1. Samaisella verkkosivulla voit tutustua myös muihin tänä vuonna järjestettäviin sopeutumisvalmennuskursseihin. Piakkoin on alkamassa muun muassa iho tai silmämelanoomaan sairastuneille suunnattu parikurssi, alle vuotiaille rintasyöpäpotilaille suunnattu parikurssi sekä syövän sairastaneille keliaakikoille tarkoitettu yksilökurssi.

Vuokraan sisältyy lämmitys- ja sähkömaksut sekä puhelimen ja laajakaistan perusmaksu. Asunto on heti vapaa. Palveluvuokratalo on rakennettu vuonna Hyvässä kunnossa olevassa ja valoisassa asunnossa on lasitettu parveke, josta on upeat näkymät merelle. Jos kiinnostuit asunnosta, sovi näyttö asuntosihteeri Camilla Carpelanin kanssa joko soittamalla numeroon  tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen camilla.

Lounais-Suomen Syöpäyhdistys järjestää Meri-Karinassa uusien vertaistukihenkilöiden peruskoulutuksen Vertaistuki on vapaaehtoista ja vastavuoroista kokemusten vaihtoa sekä tukemista samassa elämäntilanteessa olevien tai samoja ongelmia käsittelevien kesken. Toiminnan periaatteena on tasavertaisuus ja keskinäinen luottamus.

Vertaistukihenkilö kuuntelee ja auttaa oman kokemuksensa kautta. Vertaistukihenkilö voi olla merkittävä voimavara vastasairastuneelle. Vertaistuen myötä tämä näkee, miten sairauden kanssa voi selvitä ja omien tuntemusten kanssa elää.

Vertaistukihenkilö on sairauden kokemisen ja siitä aiheutuneiden tunteiden ja arkielämän asiantuntija. Kurssilla käydään läpi vertaistukitoiminnan periaatteita ja käytännön asioita sekä käsitellään omaa roolia vertaistukihenkilönä omakohtaisen tekemisen sekä pienryhmäkeskustelujen kautta. Koulutuksesta kiinnostuneet haastatellaan ennen kurssia. Jos olet kiinnostunut osallistumaan, otathan yhteyttä Niina Ollikaiseen Tilaisuudet on tarkoitettu kaikille syöpään vasta sairastuneille ja syöpähoitojen alkuvaiheessa oleville aikuisille potilaille läheisineen.

Keväällä tilaisuudet pidetään 1. Tilaisuuden avaus, kuntoutusohjaaja Syövän hoitokäytännöt , lääkäri Mitä hyvältä tiedolta vaaditaan? Sali sijaitsee sisääntulokerroksessa, T-sairaalan pääaulasta vasemmalle. Lisätietoja saat kuntoutusohjaaja Minna Mikolalta p. Tämän vuoden Jäsentiedote-lehti jaetaan Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen jäsenille helmikuun puolivälissä.

Vuoden jäsenmaksulasku ja -kortti lähetetään Jäsentiedote-lehden mukana. Jäsentiedote-lehdessä esitellään muun muassa yhdistyksen paikallisosastojen ja potilaskerhojen tuki- ja virkistystoiminta sekä Matkatoimisto Matkari Oy: Lehdessä on myös paljon muuta hyödyllistä tietoa jäsenille. Lounais-Suomen Syöpäyhdistys ry ja Petrea Säätiö sr ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen, jonka myötä Petrean kuntoutuspalvelutoiminta aloittaa toimintansa Meri-Karinan hyvinvointikeskuksessa helmikuussa Meri-Karinan hyvinvointikeskuksessa tullaan toteuttamaan muun muassa tuki- ja liikuntaelinsairaille suunnattua tules-kuntoutusta.

Petrea Säätiön jo vuonna aloittama kuntoutuspalvelutuotanto nykyisessä Holiday Club Caribian toimipisteessä jatkuu laajentuen sisältämään aiempaa monipuolisempia kuntoutuspalveluita. Petrea Säätiön tarkoituksena on parantaa kuntoutusmahdollisuuksia sekä edistää ja säilyttää ihmisten terveyttä ja kuntoa. Tarkoituksensa toteuttamiseksi Petrea Säätiö tuottaa Turun toimipisteissään erilaisia kuntoutuspalveluja etenkin työväestölle. Olemme erittäin tyytyväisiä tulevasta yhteistyöstä, joka tulee osaltaan tukemaan asiakkaittemme kuntoutusprosessin vaikuttavuutta, iloitsee Petrea Säätiön toimitusjohtaja Päivi Dahl.

Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen tavoitteena on auttaa syöpään sairastuneita ja heidän läheisiään sekä toteuttaa ennaltaehkäisevää työtä. Yhdistyksen toiminnan keskus on Turun Hirvensalossa sijaitseva Meri-Karinan hyvinvointikeskus, jossa toteutetaan terveydenedistämistoimintaa, sopeutumisvalmennustoimintaa sekä laajaa palveluasumistoimintaa majoitus- ja ravitsemuspalvelujen ohessa. Tulevasta yhteistyöstä on jatkossa etua kummankin osapuolen toteuttamissa palveluissa, toteaa Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen toimitusjohtaja Ville Viitanen.

Matkatoimisto Matkari Oy järjestää tänä vuonna lähes 30 matkaa, jotka suuntautuvat niin kotimaahan kuin ulkomaillekin. Tänä vuonna ulkomaanmatkat suuntautuvat muun muassa Berliiniin ja Potsdamiin, Tukholmaan, Viroon, Prahaan ja Madeiralle. Kotimaassa retkiä tehdään muun muassa Isonkarin majakkasaarelle, Mathildedalin ruukkimiljööseen, Örön linnakesaarelle ja jouluiseen Hämeenlinnaan.

Kulttuurin ystävät pääsevät katsomaan muun muassa Savonlinnan Oopperajuhlia, Mielensäpahoittajan Suomi -näytelmää Tampereen Työväen Teatteriin, Mannerheimista kertovaa oopperaa Ilmajoen musiikkijuhlille sekä tutustumaan arkkitehti Alvar Aallon elämään ja työhön Helsingissä. Kaikilla Matkarin matkoilla on mukana Matkarin oma matkanjohtaja.

Matkat on suunnattu kaikille matkailijoille, joten sinun ei tarvitse olla Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen jäsen päästäksesi matkalle.

Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen jäsenenä saat matkoista alennusta. Käy tutustumassa matkaohjelmiin ja matkojen ajankohtiin Matkarin verkkosivulla ja varaa omasi! Sykerö järjestää infektioriskitömän uinnin Meri-Karinan hyvinvointikeskuksessa tiistaina Uimaopettaja on paikalla järjestämässä vesipeuhua. Huomioithan, että uima-allastiloista tulee poistua klo Sykerön leikkihuoneet ovat avoinna leikkihetkiä varten, ja leikkimään pääsee halutessaan jo aiemminkin. Tapahtumaan osallistutaan vain täysin terveinä.

Voit halutessasi ottaa omat eväät mukaan. Tervetuloa herkuttelemaan juhlalounaalle Meri-Karinaan Seiskarinkatu 35, Turku. Suuren suosion saavuttanut Meri-Karinan seisova pöytä katetaan neljäntenä adventtina Tutustu tarkemmin juhlapyhien menuihin Meri-Karinan sivulla. Tee pöytävaraus etukäteen soittamalla numeroon 02 Meri-Karinan perinteiset jouluherkkumyyjäiset pidetään keskiviikkona Myyjäisissä on tarjolla herkullisia laatikoita sekä suussasulavia makeita ja suolaisia leivonnaisia.

Tuotteita on myynnissä niin kauan kuin niitä riittää. Meri-Karina sijaitsee osoitteeessa Seiskarinkatu 35, Turku. Infektioriskissä olevilla perheillä on mahdollisuus päästä joko lapsi- tai perhekuvaukseen keskiviikkona HannaSny Photography kuvaa lapsia ja perheitä Tyksin lasten ja nuorten hematologisella osastolla.

Yhteen kuvaukseen on varattu aikaa 30 minuuttia. Kaikkiaan kahdeksan lasta tai perhettä pääsee kuvaukseen.

Kuvauksen ajat varataan osaston henkilökunnalta, p. Kuvaukseen osallistuminen sekä siihen sisältyvä yksi valmis kuvatiedosto on hoidossa olevien lasten perheille makstuon. Lisäkuvia on mahdollista tilata jälkikäteen lisää. Valmiille kuville luovutetaan käyttöoikeudet, ja kuvat toimitetaan digitaalisessa muodossa korkearesoluutioisina sekä käsiteltyinä.

Tutustu HannaSny Photographyyn somessa: Levinnyttä rintasyöpää sairastaville tarkoitettu vertaistukiryhmä kokoontuu Meri-Karinassa torstaina Ryhmän tarkoituksena on auttaa ja tukea potilaita sopeutumaan sairauden mukanaan tuomaan uuteen elämäntilanteeseen. Ryhmä on osanottajille maksuton, eikä siihen tarvitse etukäteen ilmoittautua.

Ryhmä toteutetaan yhteistyössä Turun yliopistollisen keskussairaalan syöpäklinikan kanssa. Meri-Karina sijaitsee osoitteessa Seiskarinkatu 35, Turku. Forssan paikallisosasto viettää joulujuhlaa Forssan Solukossa keskiviikkona Samalla juhlistetaan yhdistyksen vuotistoimintaa. Solukko sijaitsee osoitteessa Siurilankatu 28, Forssa.

Meri-Karinan suosittu seisova pöytä katetaan itsenäisyyspäivänä 6. Itsenäisyyspäivänä seisovassa pöydässä on tarjolla muun muassa sinappisilliä, graavia lohta, paahtopaistia ja piparjuurikermaa, papu-chorizzosalaattia, pippurilohta ja yrtticremeä, härän pihviä ja bearnaisekastiketta sekä hyytelökakkua ja mustikkakastiketta. Tutustu seisovan pöydän antimiin! Varmista herkutteluhetkesi varaamalla pöytä etukäteen.

Tee pöytävaraus soittamalla numeroon p. Seisova pöytä katetaan myös seuraavina juhlapyhinä  klo 12— Tutustu ennakkoon juhlapyhien menuihin Meri-Karinan sivulla. Uudenkaupungin paikallisosasto viettää puurojuhla torstaina 8. Tilaisuus pidetään Ystävän Tuvalla Alinenkatu 26, Uusikaupunki. Vertaistukiryhmä kokoontuu Meri-Karinassa torstaina 8.

Lounais-Suomen Syöpäyhdistys järjestää perinteiset, Suomen suurimmat joulumyyjäiset Turun Messukeskuksessa lauantaina 3. Myynnissä on upeita käsitöitä, taidetta, vaatteita, leluja sekä joulukoristeita ja -herkkuja.

Tule ostamaan kaikki lahjat pukinkonttiin samalla ostosreissulla! Lasten ja lastenmielisten iloksi joulupukki käy tervehtimässä kävijöitä! Nälän yllättäessä Messukeskuksen ravintola palvelee asiakkaita.

Tapahtumaan on vapaa sisäänpääsy. Pysäkointimaksu on 6 euroa. Messukeskukseen pääsee kätevästi myös julkisilla kulkuvälineillä, sillä linja-autot bussi nro liikennöivät Turun kauppatorin ja Messukeskuksen välillä.

Messukeskuksessa ei ole enää käytössä otto-automaatteja, joten varaathan mukaan käteistä! Haluaisitko tulla myymään tuotteitasi myyjäisiimme? Suurmyyjäisissä vierailee vuosittain tuhansia kävijöitä! Muutama myyntipaikka on vielä vapaana. Toimi ripeästi ja ota yhteyttä myyjäisvastaavaamme. Muistathan, että myyjille pysäköinti on täysin maksutonta. Samana päivänä järjestetään Turun Messukeskuksessa Lounais-Suomen syöpäyhdistyksen joulumyyjäiset, jossa myös Sykeröllä on myyntipöytä.

Samaisena päivänä avataan myös Taistelutarinat-näyttely Turun pääkirjastossa klo Uinnit jatkuvat Suvituulessa joulutohinoiden jälkeen tammikuussa. Joulun välipäivinä on mahdollista uida Meri-Karinan hyvinvointikeskuksessa. Tarkempi aikataulu tiedotetaan lähempänä ajankohtaa. Länsikeskuksen Toys R Us avaa ovensa syöpälapsiperheille sunnuntaina 4. Tapaaminen ulko-ovien edessä hiukan ennen klo Tapahtuma sopii infektioriskisssä oleville. Sykerö lahjoittaa sairastavalle tai sairastuneelle lapselle 10 euron lahjakortin leluliikkeeseen.

Muistattehan,  että tapahtumaan osallistutaan vain täysin terveinä. Mikäli haluat kysyä jotain, otathan yhteyttä Niina Piippoon, p. Ilmoittaudu tapahtumaan Sylvan FB-sivun kautta tai sähköpostitse sykero lssy. Sykerö viettää joulujuhlaa Meri-Karinassa sunnuntaina Tilausuus alkaa Airisto-salissa, jossa juhlaväkeä viihdyttää lastenorkesteri Kengurumeininki. Myös laulava joulupukki saapuu ilahduttamaan juhlaväkeä. Esityksien jälkeen nautitaan herkullinen jouluateria klo Leikkihuoneet ovat avoinna ennen ja jälkeen ruokailun.

Juhla on infektioriskitön, joten tulethan paikalle vain terveenä. Ilmoittautuminen sähköpostitse sykero lssy. Kerrothan ilmoittautumisen yhteydessä erikoisruokavalioista sekä osallistuvien lasten iän ja sukupuolen.

Valokuvaaja Lari Järnefeltin ja Sylva ry: Näyttely on esillä joulukuun ajan. Taistelutarinat näyttää kuvina perheitä, jotka ovat joutuneet kohtaamaan lapsen syövän.

Perheiden kuvissa pääosassa on sairastunut lapsi, mutta yhtä voimakkaana taustalla näkyy koko perhe. Kuvan yhteydessä on perheen tarina sellaisena kuin perhe on sen itse kokenut ja kertonut. Taistelutarinat on esillä ensimmäistä kertaa koko laajuudessaan: Näyttelyn avajaisissa ovat paikalla valokuvaaja Lari järnefeltin lisäksi kuvissa esiintyviä perheitä.

Vuoden näyttelystä Niilo perheineen on paikalla sekä vuoden näyttelystä Ella perheineen. Paikalla myös Sylva ry: Loimaan paikallisosaston keskustelupiiri kokoontuu kaupunginkirkon yläsalissa Turuntie 32 maanantaina Tällä kertaa teemana on joulu.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri ja Lounais-Suomen Syöpäyhdistys järjestävät Miten selvitä arjessa syöpähoitojen keskellä? Ensitietopäivät on tarkoitettu vasta sairastuneille ja syöpähoitojen alkuvaiheessa oleville aikuisille potilaille läheisineen.

Tilaisuudessa saat ajankohtaista tietoa sairastumisen aiheuttamassa muuttuneessa elämäntilanteessa. Tilaisuudessa luennoi terveydenalan ammattilaisia, kuten lääkäri, fysioterapeutti ja ravitsemusterapeutti.

Lisätietoja Tyksin kuntoutusohjaajalta Minna Mikola, 02  ,  minna. Yleisöluennon ohjelma on seuraavanlainen:. Pidän huolta terveydestäni, käyn seulonnoissa ja stumppaan Puheenjohtajana ehkäisevän terveydenhuollon professori, tutkimusylilääkäri, lastentautien erikoislääkäri Päivi Rautava.

Luentoja voi kuunnella etäyhteyden avulla Vaasassa ja Porissa. Luentotilaisuudet järjestää Tyksin tutkimuspalvelut yhteistyössä toimi- ja vastuualueiden ja TYKS-säätiön kanssa. Syöpälapsiperheillä on mahdollisuus tehdä ostoksia Prisma Länsikeskuksessa sunnuntaina Prisma Länsikeskus sijaitsee osoitteessa Viilarinkatu 3, Turku.

Vartija päästää perheet sisään Nordean puoleisesta ovesta klo 9. Tapahtuma soveltuu infektioriskissä oleville syöpälapsille, mutta varmistathan tarvittaessa luvan osallistumiseen lääkäriltä.

Muistathan, että tapahtumaan saa osallistua vain ilman nuhaista nenää tai muut a infektiota. Vill du vara med i en cancerstödgrupp i Pargas? Kom onsdagen 23 november klockan Paraisten alueen vertaistukiryhmä kokoontuu Seniorumissa keskiviikkona Seniorum sijaitsee osoitteessa Rantatie 1, Parainen. Etuset-ryhmä järjestää eturauhassyöpäpotilaille ja heidän läheisilleen tarkoitetun luento- ja keskustelutilaisuuden Meri-Karinassa keskiviikkona Kokoontumisen yhteydessä on kahvitarjoilu sekä arpajaiset.

Tutustu ja ilmoittaudu Etuset-ryhmän torstaina Lähde katsomaan hauskaa, koko perheelle sopivaa teatteriesitystä Joulupukki ja noitarumpu torstaina Näytös on varattu Sykerölle, joten esitys sopii myös infektioriskiläisille.

Lipun hinta lapsilta 5 e ja aikuisilta 10 e. Sairastava tai sairastanut lapsi pääsee näytökseen ilmaiseksi. Ilmoittaudu näytökseen lähettämällä söhköpostia osoitteeseen: Muistathan, että tapahtumaan voi osallistua vain ilman nuhanenää. Mikko Vihervaara, kuvassa edessä Kille kissa Lilli Laurikainen , vas. Meri-Karinassa  järjestetään sopeutumisvalmennuskurssien ohella hyvää oloa huokuvia lomia.

Marraskuussa miehiä hemmotellaan omalla kaksipäiväisellä teemalomalla, Äijäpäivillä. Äijäpäivät järjestetään Meri-Karinassa Seiskarinkatu 35, Turku Luvassa on muun muassa hikijumppaa, äijä-joogaa, äänimaljarentoutusta sekä uintia ja saunomista. Hakulomake löytyy sivulta http: Vertaistukiryhmä kokoontuu torstaina Tänä vuonna ryhmä kokoontuu viimeisen kerran torstaina Katso lisätietoja rintasyöpäpotilaiden vertaistukiryhmistä.

Tervetuloa maksuttomaan perintöoikeus- ja testamentti-iltaan tiistaina Tilaisuus järjestetään Meri-Karinassa Seiskarinkatu 35, Turku. Tilaisuudessa varatuomari Martti Brander kertoo perintöoikeuteen ja testamentin laadintaan liittyvistä asioista ja Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen toimitusjohtaja Ville Viitanen siitä, mihin lahjoitusvaroja on käytetty ja voidaan käyttää.

Tilaisuuden ohjelmaan sisältyy myös kahvitarjoilu. Sinulla on mahdollisuus esittää aiheeseen liittyviä kysymyksiä. Luentoj en jälkeen on mahdollisuus myös lyhyeen, henkilökohtaiseen neuvontaan. Ajan neuvontaan voit varata numerosta 02 Turun paikallisosaston jäsenilta pidetään Meri-Karinassa tiistaina 8. Tilaisuuteen sisltyy kahvitarjoilu ja arpajaiset.

Meri-Karinan tilaisuuksiin pääsee bussilla nro Pysäkki sijaitsee Eerikinkadulla Turun kauppahallia vastapäätä. Paluukuljetus Kauppatorille on klo Forssan paikallisosaston jäsenilta pidetään Solukossa keskiviikkona 9.

Matkatoimisto Matkarin ja Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen jäsentoimiston aukioloajat ovat muuttuneet! Matkari ja jäsentoimisto palvelevat jatkossa ma—pe klo 9— Suuren suosion saavuttanut syyskonsertti järjestetään sunnuntaina 6. Tule nauttimaan tasokkaasta musiikista! Esiintyjät esittävät aikaisemmin esitettyjen toiveiden perusteella ja luvun kappaleita. Konsertin tuotto menee hematologisten syöpäpotilaiden hyväksi. Kaikki esiintyjät musisoivat hyväntekeväisyysperiaatteella ilman palkkiota.

Toivekonsertin konserttiliput maksavat 15 euroa. Konsertin pituus väliaikoineen on noin 2,5 tuntia. Osta lippu tilaisuuden alkaessa tai ennakkoon Meri-Karinan infosta Seiskarinkatu 35, Turku tai yhdistyksen jäsentoimistosta Itäinen Pitkäkatu Meri-Karinan suosittu seisova pöytä katetaan isänpäivänä Seisovassa pöydässä on tarjolla muun muassa sinappi- ja tillisilakoita, graavia lohta sekä savustettua silliä, broileri-pastasalaattia, punajuuri-omenasalaattia, mallas- ja oliivileipää, haudutettua lohta ja kermaviilikastiketta, porsaan poskea ja punaviinikastiketta, parillakasviksia sekä lukuisia muita herkullisia ruokia.

Tutustu seisovan pöydän tarjontaan! Juhlalounaan hinta on 26 e, Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen jäsenet 22 e ja lapset alle vuotiaat 10 e. Pöytävaraus kannattaa tehdä etukäteen numerosta 02 Meri-Karinan seisova pöytä katetaan myös muina juhlapyhinä, kuten itsenäisyyspäivänä ja adventtina. Lounais-Suomen Syöpäyhdistys järjestää Suomen suurimmat joulumyyjäiset lauantaina 3.

Vapaita myyntipaikkoja on vielä jäljellä. Joulumyyjäiset järjestetään tänä vuonna jo Myyjäisissä vierailee vuosittain yli 10 kävijää. Jouluista tunnelmaa tapahtumaan tuo joulupukki, joka käy vierailulla. Lisätiedot ja varaukset Puhelinsoitot klo 9— Lähellä Salon keskustaa sijaitsevasta viihtyisästä Salo-Karinan kerrostalosta on vapaana kaksi vuokra-asuntoa:.

Molemmissa asunnoissa on tilavat, valoisat parvekkeet. Alakerrassa sijaitsee asukkaiden yhteinen sauna sekä pesutupa. Pienempi asunto on juuri remontoitu mm. Kauppa sijaitsee vain muutaman sadan metrin päässä. Vähäisen käytön vuoksi Sykerö-kerhon tiistai-iltaiset uintivuorot Meri-Karinassa perutaan marraskuulta.

Erityisosaamiskeskus Suvituulessa järjestettävät uinnit jatkuvat normaalisti. Uintivuoro on lauantaisin klo 12— Loppuvuoden uintikerrat ovat lauantaina Sykerö-äitien virkistysiltaa vietetään lauantaina Virkistysillassa lähdetään laserseikkailulle Turun Megazoneen, jossa osallistujille on varattu yksityistilaisuus klo 17— Pelaajille on varattu tunnin mittainen Firmagames-paketti, jossa pelataan normaaleja lyhyempiä pelejä kestoltaan noin 10 minuuttia.

Pelaamisen jälkeen siirrytään viettämään yhteistä iltaa Kertun saunakabinettiin klo Ohjelmassa on ruokailua, rentoa yhdessäoloa ja vertaistukea. Saunat ovat lämpiminä halukkaille. Halutessasi voit osallistua vain osaan illasta. Katso illan tarkemmat tiedot. Ilmoittaudu illanviettoon maanantaihin 7. Kerrothan ilmoittautumisessa, osallistutko koko tapahtumaan. Kerrothan myös mahdollisista ruoka-aineallergioista tai erikoisruokavalioista. Vertaistukiryhmä kokoontuu torstaina 3.

Tänä vuonna ryhmä kokoontuu viimeisen kerran torstaina 1. Salossa järjestetään ensimmäisen kerran Selviytyminen arjessa syöpähoitojen keskellä -ensitietopäivä torstaina 3. Tilaisuus pidetään Salon sairaalan auditoriossa. Vastaavanlaisia tilaisuuksia on järjestetty Turun yliopistollisessa keskussairaalassa.

Tilaisuus on tarkoitettu hiljattain sairastuneille sekä syöpähoitojen alkuvaiheessa oleville potilaille ja heidän läheisilleen. Tilaisuudessa on mahdollista saada ajankohtaista tietoa sekä näkö kulmia muuttuneen elämäntilanteen hallintaan.

Maksuttomassa tilaisuudessa eri alojen ammattilaiset kertovat muun muassa syövän hoitokäytännöistä, sairastuneen sosiaaliturvasta sekä syöpäpotilaan ravitsemuksesta ja liikunnasta. Tilaisuudessa on mahdollista esittää kysymyksiä.

Katso päivän tarkempi ohjelma. Vaaleanpunaisen kuukauden päättää Osaava nainen -messutapahtuma, jossa Lounais-Suomen Syöpäyhdistys on mukana omalla osastolla. Tule tutustumaan osa stolle yhdistyksen toimintaan ja palveluihin. Löydät yhdistyksen C-hallista, osastolta numero Tapahtumassa on myös myynnissä Roosa nauhoja. Osaava nainen -messuilla on tarjolla naisten elämäntapaan ja vapaa-aikaan liittyviä ideoita, tuotteita ja palveluja.

Messujen teemoina ovat terveys, muoti ja kauneus, kädentaidot sekä sisustus- ja lahjatavarat sekä matkailu, työ ja koulutus. Samaan aikaan järjestetään myös Terve Olo- ja Outlet-tapahtumat, joihin pääset samalla lipulla kuin Osaava nainen -messuille. Jos et vielä ole hankkinut tämän vuoden Roosa nauhaa, nyt sinulla on tilaisuus. Ottelu käydään Salohallissa alkaen klo Katso lippujen hinnat osoitteesta vilpasvikings. Sykerö-kerho järjestää infektioriskittömän elokuvanäytöksen ja infektioriskittömän koko perheen halloween-juhlan lauantaina 5.

Tervetuloa mukaan viettämään hauskaa päivää! Finnkinon elokuvanäytös alkaa klo Elokuva on vielä valitsematta, mutta elokuvateatterin ehdotuksena on elokuva Kanelia kainaloon, Tatu ja Patu. Ehdotuksia mieleisistä elokuvista voi laittaa sähköpostitse osoitteeseen sykero lssy. Luka Khumalo Varakas Baletti- ja Liikuntakoulu Espoo Suburban I Ahlaisten Juhannuspeli Niittyluoto — Sandö Saantee Historia ja nykyaika -näyttely Taivaaseen juoksija - Die Uhr läuft Chadwick Boseman, Michael B.

Kuitenkin kun vanha vihollinen ilmaantuu kuvioihin, T'Challasta otetaan mittaa sekä kuninkaana että supersankari Black Pantherina hänen tempautuessaan mukaan taisteluun, jossa pelissä on sekä Wakandan että koko maailman kohtalo.

Facebook Lähetä kaverille Tulosta. Katsotuimmat Lasten kaupunki Helsingin valitut palat Luonnontieteellinen museo Aikakone Poliisin tehtävät Suomessa Meirän kaupunki Suomen jääkiekkomuseo Nottbeckit — Tampereen kosmopoliitit Pesäpallohöntsyt Pysyvä perusnäyttely Rosenlew-yhtiön toiminta.

Jack Witikan ohjaama lastenelokuva Pikku Pietarin piha () perustuu Aapelin samannimiseen romaaniin. luvulle sijoittuvassa elokuvassa. Selaa Finnkino Kinopalatsin ohjelmistoa, osta elokuvaliput ja lähde leffaan! Finnkino Kinopalatsi sijaitsee Turussa. KYN & Juurakko. Tapahtumat > Elokuvat > Black Panther 2D Finnkino. Ajat. ma klo 18 ti klo 17 ke klo Tapahtumalaji. Elokuvat - Elokuvat.

Päiväkahvit turku finnkino pori elokuvat

Päiväkahvit turku finnkino pori elokuvat

Täti Taikakynän piirustusleikkityöpaja Kaatunut valtakunta 3D Tammela , Komisarion Koirapartio, FM64 Värit ja varjot vastakkain Joka hetki muutos Matkalla Porvooseen ja perillä Azar Saiyar - Monument of Distance Kankaanpään taidekoulun kesänäyttely Kohtaaminen Runebergin kanssa Suomi ja Viro leikkikaludialogissa -pienoisnäyttely Ilmoittautuminen Pelikenttien kuningattaret ja kingit -päiväleirille Luka Khumalo Varakas Lounais-Suomen Syöpäyhdistys järjestää erilaisia sopeutumisvalmennuskursseja, jotka on suunnattu syöpäpotilaille ja heidän läheisilleen.

Yksi näistä on syöpään sairastuneiden läheisille tarkoitettu vertaistukiryhmä, joka kokoontuu maaliskuusta lähtien Turun Kriisikeskuksen ryhmätiloissa joka toinen keskiviikko. Ensimmäisen kerran ryhmä kokoontuu keskiviikkona 1. Tämän jälkeen ryhmä kokoontuu seuraavasti: Kurssi toteutetaan yhteistyössä Lounais-Suomen Mielenterveysseuran kanssa. Kurssi on osallistujille maksuton. Kurssi on sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksen STEA tukema avo-kurssi.

Kurssille haetaan Syöpäjärjestöjen omalla hakulomakkeella, joka toimitetaan Meri-Karinan hyvinvointikeskukseen. Hakemus ja tarkemmat ohjeet hakemista varten löydät osoitteesta http: Hakuaika kurssille päättyy 1. Samaisella verkkosivulla voit tutustua myös muihin tänä vuonna järjestettäviin sopeutumisvalmennuskursseihin. Piakkoin on alkamassa muun muassa iho tai silmämelanoomaan sairastuneille suunnattu parikurssi, alle vuotiaille rintasyöpäpotilaille suunnattu parikurssi sekä syövän sairastaneille keliaakikoille tarkoitettu yksilökurssi.

Vuokraan sisältyy lämmitys- ja sähkömaksut sekä puhelimen ja laajakaistan perusmaksu. Asunto on heti vapaa. Palveluvuokratalo on rakennettu vuonna Hyvässä kunnossa olevassa ja valoisassa asunnossa on lasitettu parveke, josta on upeat näkymät merelle. Jos kiinnostuit asunnosta, sovi näyttö asuntosihteeri Camilla Carpelanin kanssa joko soittamalla numeroon  tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen camilla.

Lounais-Suomen Syöpäyhdistys järjestää Meri-Karinassa uusien vertaistukihenkilöiden peruskoulutuksen Vertaistuki on vapaaehtoista ja vastavuoroista kokemusten vaihtoa sekä tukemista samassa elämäntilanteessa olevien tai samoja ongelmia käsittelevien kesken. Toiminnan periaatteena on tasavertaisuus ja keskinäinen luottamus. Vertaistukihenkilö kuuntelee ja auttaa oman kokemuksensa kautta. Vertaistukihenkilö voi olla merkittävä voimavara vastasairastuneelle.

Vertaistuen myötä tämä näkee, miten sairauden kanssa voi selvitä ja omien tuntemusten kanssa elää. Vertaistukihenkilö on sairauden kokemisen ja siitä aiheutuneiden tunteiden ja arkielämän asiantuntija. Kurssilla käydään läpi vertaistukitoiminnan periaatteita ja käytännön asioita sekä käsitellään omaa roolia vertaistukihenkilönä omakohtaisen tekemisen sekä pienryhmäkeskustelujen kautta.

Koulutuksesta kiinnostuneet haastatellaan ennen kurssia. Jos olet kiinnostunut osallistumaan, otathan yhteyttä Niina Ollikaiseen Tilaisuudet on tarkoitettu kaikille syöpään vasta sairastuneille ja syöpähoitojen alkuvaiheessa oleville aikuisille potilaille läheisineen.

Keväällä tilaisuudet pidetään 1. Tilaisuuden avaus, kuntoutusohjaaja Syövän hoitokäytännöt , lääkäri Mitä hyvältä tiedolta vaaditaan? Sali sijaitsee sisääntulokerroksessa, T-sairaalan pääaulasta vasemmalle.

Lisätietoja saat kuntoutusohjaaja Minna Mikolalta p. Tämän vuoden Jäsentiedote-lehti jaetaan Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen jäsenille helmikuun puolivälissä. Vuoden jäsenmaksulasku ja -kortti lähetetään Jäsentiedote-lehden mukana. Jäsentiedote-lehdessä esitellään muun muassa yhdistyksen paikallisosastojen ja potilaskerhojen tuki- ja virkistystoiminta sekä Matkatoimisto Matkari Oy: Lehdessä on myös paljon muuta hyödyllistä tietoa jäsenille. Lounais-Suomen Syöpäyhdistys ry ja Petrea Säätiö sr ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen, jonka myötä Petrean kuntoutuspalvelutoiminta aloittaa toimintansa Meri-Karinan hyvinvointikeskuksessa helmikuussa Meri-Karinan hyvinvointikeskuksessa tullaan toteuttamaan muun muassa tuki- ja liikuntaelinsairaille suunnattua tules-kuntoutusta.

Petrea Säätiön jo vuonna aloittama kuntoutuspalvelutuotanto nykyisessä Holiday Club Caribian toimipisteessä jatkuu laajentuen sisältämään aiempaa monipuolisempia kuntoutuspalveluita. Petrea Säätiön tarkoituksena on parantaa kuntoutusmahdollisuuksia sekä edistää ja säilyttää ihmisten terveyttä ja kuntoa. Tarkoituksensa toteuttamiseksi Petrea Säätiö tuottaa Turun toimipisteissään erilaisia kuntoutuspalveluja etenkin työväestölle.

Olemme erittäin tyytyväisiä tulevasta yhteistyöstä, joka tulee osaltaan tukemaan asiakkaittemme kuntoutusprosessin vaikuttavuutta, iloitsee Petrea Säätiön toimitusjohtaja Päivi Dahl. Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen tavoitteena on auttaa syöpään sairastuneita ja heidän läheisiään sekä toteuttaa ennaltaehkäisevää työtä.

Yhdistyksen toiminnan keskus on Turun Hirvensalossa sijaitseva Meri-Karinan hyvinvointikeskus, jossa toteutetaan terveydenedistämistoimintaa, sopeutumisvalmennustoimintaa sekä laajaa palveluasumistoimintaa majoitus- ja ravitsemuspalvelujen ohessa.

Tulevasta yhteistyöstä on jatkossa etua kummankin osapuolen toteuttamissa palveluissa, toteaa Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen toimitusjohtaja Ville Viitanen. Matkatoimisto Matkari Oy järjestää tänä vuonna lähes 30 matkaa, jotka suuntautuvat niin kotimaahan kuin ulkomaillekin.

Tänä vuonna ulkomaanmatkat suuntautuvat muun muassa Berliiniin ja Potsdamiin, Tukholmaan, Viroon, Prahaan ja Madeiralle. Kotimaassa retkiä tehdään muun muassa Isonkarin majakkasaarelle, Mathildedalin ruukkimiljööseen, Örön linnakesaarelle ja jouluiseen Hämeenlinnaan.

Kulttuurin ystävät pääsevät katsomaan muun muassa Savonlinnan Oopperajuhlia, Mielensäpahoittajan Suomi -näytelmää Tampereen Työväen Teatteriin, Mannerheimista kertovaa oopperaa Ilmajoen musiikkijuhlille sekä tutustumaan arkkitehti Alvar Aallon elämään ja työhön Helsingissä. Kaikilla Matkarin matkoilla on mukana Matkarin oma matkanjohtaja. Matkat on suunnattu kaikille matkailijoille, joten sinun ei tarvitse olla Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen jäsen päästäksesi matkalle. Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen jäsenenä saat matkoista alennusta.

Käy tutustumassa matkaohjelmiin ja matkojen ajankohtiin Matkarin verkkosivulla ja varaa omasi! Sykerö järjestää infektioriskitömän uinnin Meri-Karinan hyvinvointikeskuksessa tiistaina Uimaopettaja on paikalla järjestämässä vesipeuhua. Huomioithan, että uima-allastiloista tulee poistua klo Sykerön leikkihuoneet ovat avoinna leikkihetkiä varten, ja leikkimään pääsee halutessaan jo aiemminkin.

Tapahtumaan osallistutaan vain täysin terveinä. Voit halutessasi ottaa omat eväät mukaan. Tervetuloa herkuttelemaan juhlalounaalle Meri-Karinaan Seiskarinkatu 35, Turku. Suuren suosion saavuttanut Meri-Karinan seisova pöytä katetaan neljäntenä adventtina Tutustu tarkemmin juhlapyhien menuihin Meri-Karinan sivulla.

Tee pöytävaraus etukäteen soittamalla numeroon 02 Meri-Karinan perinteiset jouluherkkumyyjäiset pidetään keskiviikkona Myyjäisissä on tarjolla herkullisia laatikoita sekä suussasulavia makeita ja suolaisia leivonnaisia. Tuotteita on myynnissä niin kauan kuin niitä riittää. Meri-Karina sijaitsee osoitteeessa Seiskarinkatu 35, Turku. Infektioriskissä olevilla perheillä on mahdollisuus päästä joko lapsi- tai perhekuvaukseen keskiviikkona HannaSny Photography kuvaa lapsia ja perheitä Tyksin lasten ja nuorten hematologisella osastolla.

Yhteen kuvaukseen on varattu aikaa 30 minuuttia. Kaikkiaan kahdeksan lasta tai perhettä pääsee kuvaukseen. Kuvauksen ajat varataan osaston henkilökunnalta, p. Kuvaukseen osallistuminen sekä siihen sisältyvä yksi valmis kuvatiedosto on hoidossa olevien lasten perheille makstuon. Lisäkuvia on mahdollista tilata jälkikäteen lisää. Valmiille kuville luovutetaan käyttöoikeudet, ja kuvat toimitetaan digitaalisessa muodossa korkearesoluutioisina sekä käsiteltyinä.

Tutustu HannaSny Photographyyn somessa: Levinnyttä rintasyöpää sairastaville tarkoitettu vertaistukiryhmä kokoontuu Meri-Karinassa torstaina Ryhmän tarkoituksena on auttaa ja tukea potilaita sopeutumaan sairauden mukanaan tuomaan uuteen elämäntilanteeseen. Ryhmä on osanottajille maksuton, eikä siihen tarvitse etukäteen ilmoittautua.

Ryhmä toteutetaan yhteistyössä Turun yliopistollisen keskussairaalan syöpäklinikan kanssa. Meri-Karina sijaitsee osoitteessa Seiskarinkatu 35, Turku. Forssan paikallisosasto viettää joulujuhlaa Forssan Solukossa keskiviikkona Samalla juhlistetaan yhdistyksen vuotistoimintaa.

Solukko sijaitsee osoitteessa Siurilankatu 28, Forssa. Meri-Karinan suosittu seisova pöytä katetaan itsenäisyyspäivänä 6. Itsenäisyyspäivänä seisovassa pöydässä on tarjolla muun muassa sinappisilliä, graavia lohta, paahtopaistia ja piparjuurikermaa, papu-chorizzosalaattia, pippurilohta ja yrtticremeä, härän pihviä ja bearnaisekastiketta sekä hyytelökakkua ja mustikkakastiketta.

Tutustu seisovan pöydän antimiin! Varmista herkutteluhetkesi varaamalla pöytä etukäteen. Tee pöytävaraus soittamalla numeroon p. Seisova pöytä katetaan myös seuraavina juhlapyhinä  klo 12— Tutustu ennakkoon juhlapyhien menuihin Meri-Karinan sivulla. Uudenkaupungin paikallisosasto viettää puurojuhla torstaina 8.

Tilaisuus pidetään Ystävän Tuvalla Alinenkatu 26, Uusikaupunki. Vertaistukiryhmä kokoontuu Meri-Karinassa torstaina 8. Lounais-Suomen Syöpäyhdistys järjestää perinteiset, Suomen suurimmat joulumyyjäiset Turun Messukeskuksessa lauantaina 3. Myynnissä on upeita käsitöitä, taidetta, vaatteita, leluja sekä joulukoristeita ja -herkkuja.

Tule ostamaan kaikki lahjat pukinkonttiin samalla ostosreissulla! Lasten ja lastenmielisten iloksi joulupukki käy tervehtimässä kävijöitä! Nälän yllättäessä Messukeskuksen ravintola palvelee asiakkaita.

Tapahtumaan on vapaa sisäänpääsy. Pysäkointimaksu on 6 euroa. Messukeskukseen pääsee kätevästi myös julkisilla kulkuvälineillä, sillä linja-autot bussi nro liikennöivät Turun kauppatorin ja Messukeskuksen välillä.

Messukeskuksessa ei ole enää käytössä otto-automaatteja, joten varaathan mukaan käteistä! Haluaisitko tulla myymään tuotteitasi myyjäisiimme? Suurmyyjäisissä vierailee vuosittain tuhansia kävijöitä! Muutama myyntipaikka on vielä vapaana. Toimi ripeästi ja ota yhteyttä myyjäisvastaavaamme. Muistathan, että myyjille pysäköinti on täysin maksutonta. Samana päivänä järjestetään Turun Messukeskuksessa Lounais-Suomen syöpäyhdistyksen joulumyyjäiset, jossa myös Sykeröllä on myyntipöytä.

Samaisena päivänä avataan myös Taistelutarinat-näyttely Turun pääkirjastossa klo Uinnit jatkuvat Suvituulessa joulutohinoiden jälkeen tammikuussa.

Joulun välipäivinä on mahdollista uida Meri-Karinan hyvinvointikeskuksessa. Tarkempi aikataulu tiedotetaan lähempänä ajankohtaa. Länsikeskuksen Toys R Us avaa ovensa syöpälapsiperheille sunnuntaina 4.

Tapaaminen ulko-ovien edessä hiukan ennen klo Tapahtuma sopii infektioriskisssä oleville. Sykerö lahjoittaa sairastavalle tai sairastuneelle lapselle 10 euron lahjakortin leluliikkeeseen. Muistattehan,  että tapahtumaan osallistutaan vain täysin terveinä. Mikäli haluat kysyä jotain, otathan yhteyttä Niina Piippoon, p.

Ilmoittaudu tapahtumaan Sylvan FB-sivun kautta tai sähköpostitse sykero lssy. Sykerö viettää joulujuhlaa Meri-Karinassa sunnuntaina Tilausuus alkaa Airisto-salissa, jossa juhlaväkeä viihdyttää lastenorkesteri Kengurumeininki.

Myös laulava joulupukki saapuu ilahduttamaan juhlaväkeä. Esityksien jälkeen nautitaan herkullinen jouluateria klo Leikkihuoneet ovat avoinna ennen ja jälkeen ruokailun. Juhla on infektioriskitön, joten tulethan paikalle vain terveenä. Ilmoittautuminen sähköpostitse sykero lssy. Kerrothan ilmoittautumisen yhteydessä erikoisruokavalioista sekä osallistuvien lasten iän ja sukupuolen.

Valokuvaaja Lari Järnefeltin ja Sylva ry: Näyttely on esillä joulukuun ajan. Taistelutarinat näyttää kuvina perheitä, jotka ovat joutuneet kohtaamaan lapsen syövän. Perheiden kuvissa pääosassa on sairastunut lapsi, mutta yhtä voimakkaana taustalla näkyy koko perhe. Kuvan yhteydessä on perheen tarina sellaisena kuin perhe on sen itse kokenut ja kertonut. Taistelutarinat on esillä ensimmäistä kertaa koko laajuudessaan: Näyttelyn avajaisissa ovat paikalla valokuvaaja Lari järnefeltin lisäksi kuvissa esiintyviä perheitä.

Vuoden näyttelystä Niilo perheineen on paikalla sekä vuoden näyttelystä Ella perheineen. Paikalla myös Sylva ry: Loimaan paikallisosaston keskustelupiiri kokoontuu kaupunginkirkon yläsalissa Turuntie 32 maanantaina Tällä kertaa teemana on joulu. Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri ja Lounais-Suomen Syöpäyhdistys järjestävät Miten selvitä arjessa syöpähoitojen keskellä?

Ensitietopäivät on tarkoitettu vasta sairastuneille ja syöpähoitojen alkuvaiheessa oleville aikuisille potilaille läheisineen. Tilaisuudessa saat ajankohtaista tietoa sairastumisen aiheuttamassa muuttuneessa elämäntilanteessa. Tilaisuudessa luennoi terveydenalan ammattilaisia, kuten lääkäri, fysioterapeutti ja ravitsemusterapeutti. Lisätietoja Tyksin kuntoutusohjaajalta Minna Mikola, 02  ,  minna. Yleisöluennon ohjelma on seuraavanlainen:.

Pidän huolta terveydestäni, käyn seulonnoissa ja stumppaan Puheenjohtajana ehkäisevän terveydenhuollon professori, tutkimusylilääkäri, lastentautien erikoislääkäri Päivi Rautava. Luentoja voi kuunnella etäyhteyden avulla Vaasassa ja Porissa. Luentotilaisuudet järjestää Tyksin tutkimuspalvelut yhteistyössä toimi- ja vastuualueiden ja TYKS-säätiön kanssa. Syöpälapsiperheillä on mahdollisuus tehdä ostoksia Prisma Länsikeskuksessa sunnuntaina Prisma Länsikeskus sijaitsee osoitteessa Viilarinkatu 3, Turku.

Vartija päästää perheet sisään Nordean puoleisesta ovesta klo 9. Tapahtuma soveltuu infektioriskissä oleville syöpälapsille, mutta varmistathan tarvittaessa luvan osallistumiseen lääkäriltä.

Muistathan, että tapahtumaan saa osallistua vain ilman nuhaista nenää tai muut a infektiota. Vill du vara med i en cancerstödgrupp i Pargas? Kom onsdagen 23 november klockan Paraisten alueen vertaistukiryhmä kokoontuu Seniorumissa keskiviikkona Seniorum sijaitsee osoitteessa Rantatie 1, Parainen. Etuset-ryhmä järjestää eturauhassyöpäpotilaille ja heidän läheisilleen tarkoitetun luento- ja keskustelutilaisuuden Meri-Karinassa keskiviikkona Kokoontumisen yhteydessä on kahvitarjoilu sekä arpajaiset.

Tutustu ja ilmoittaudu Etuset-ryhmän torstaina Lähde katsomaan hauskaa, koko perheelle sopivaa teatteriesitystä Joulupukki ja noitarumpu torstaina Näytös on varattu Sykerölle, joten esitys sopii myös infektioriskiläisille. Lipun hinta lapsilta 5 e ja aikuisilta 10 e. Sairastava tai sairastanut lapsi pääsee näytökseen ilmaiseksi. Ilmoittaudu näytökseen lähettämällä söhköpostia osoitteeseen: Muistathan, että tapahtumaan voi osallistua vain ilman nuhanenää.

Mikko Vihervaara, kuvassa edessä Kille kissa Lilli Laurikainen , vas. Meri-Karinassa  järjestetään sopeutumisvalmennuskurssien ohella hyvää oloa huokuvia lomia. Marraskuussa miehiä hemmotellaan omalla kaksipäiväisellä teemalomalla, Äijäpäivillä. Äijäpäivät järjestetään Meri-Karinassa Seiskarinkatu 35, Turku Luvassa on muun muassa hikijumppaa, äijä-joogaa, äänimaljarentoutusta sekä uintia ja saunomista.

Hakulomake löytyy sivulta http: Vertaistukiryhmä kokoontuu torstaina Tänä vuonna ryhmä kokoontuu viimeisen kerran torstaina Katso lisätietoja rintasyöpäpotilaiden vertaistukiryhmistä. Tervetuloa maksuttomaan perintöoikeus- ja testamentti-iltaan tiistaina Tilaisuus järjestetään Meri-Karinassa Seiskarinkatu 35, Turku.

Tilaisuudessa varatuomari Martti Brander kertoo perintöoikeuteen ja testamentin laadintaan liittyvistä asioista ja Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen toimitusjohtaja Ville Viitanen siitä, mihin lahjoitusvaroja on käytetty ja voidaan käyttää. Tilaisuuden ohjelmaan sisältyy myös kahvitarjoilu. Sinulla on mahdollisuus esittää aiheeseen liittyviä kysymyksiä. Luentoj en jälkeen on mahdollisuus myös lyhyeen, henkilökohtaiseen neuvontaan.

Ajan neuvontaan voit varata numerosta 02 Turun paikallisosaston jäsenilta pidetään Meri-Karinassa tiistaina 8. Tilaisuuteen sisltyy kahvitarjoilu ja arpajaiset. Meri-Karinan tilaisuuksiin pääsee bussilla nro Pysäkki sijaitsee Eerikinkadulla Turun kauppahallia vastapäätä. Paluukuljetus Kauppatorille on klo Forssan paikallisosaston jäsenilta pidetään Solukossa keskiviikkona 9.

Matkatoimisto Matkarin ja Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen jäsentoimiston aukioloajat ovat muuttuneet! Matkari ja jäsentoimisto palvelevat jatkossa ma—pe klo 9— Suuren suosion saavuttanut syyskonsertti järjestetään sunnuntaina 6. Tule nauttimaan tasokkaasta musiikista! Esiintyjät esittävät aikaisemmin esitettyjen toiveiden perusteella ja luvun kappaleita. Konsertin tuotto menee hematologisten syöpäpotilaiden hyväksi.

Kaikki esiintyjät musisoivat hyväntekeväisyysperiaatteella ilman palkkiota. Toivekonsertin konserttiliput maksavat 15 euroa.

Konsertin pituus väliaikoineen on noin 2,5 tuntia. Osta lippu tilaisuuden alkaessa tai ennakkoon Meri-Karinan infosta Seiskarinkatu 35, Turku tai yhdistyksen jäsentoimistosta Itäinen Pitkäkatu Meri-Karinan suosittu seisova pöytä katetaan isänpäivänä Seisovassa pöydässä on tarjolla muun muassa sinappi- ja tillisilakoita, graavia lohta sekä savustettua silliä, broileri-pastasalaattia, punajuuri-omenasalaattia, mallas- ja oliivileipää, haudutettua lohta ja kermaviilikastiketta, porsaan poskea ja punaviinikastiketta, parillakasviksia sekä lukuisia muita herkullisia ruokia.

Tutustu seisovan pöydän tarjontaan! Juhlalounaan hinta on 26 e, Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen jäsenet 22 e ja lapset alle vuotiaat 10 e. Pöytävaraus kannattaa tehdä etukäteen numerosta 02 Meri-Karinan seisova pöytä katetaan myös muina juhlapyhinä, kuten itsenäisyyspäivänä ja adventtina. Lounais-Suomen Syöpäyhdistys järjestää Suomen suurimmat joulumyyjäiset lauantaina 3.

Vapaita myyntipaikkoja on vielä jäljellä. Joulumyyjäiset järjestetään tänä vuonna jo Myyjäisissä vierailee vuosittain yli 10 kävijää. Jouluista tunnelmaa tapahtumaan tuo joulupukki, joka käy vierailulla. Lisätiedot ja varaukset Puhelinsoitot klo 9— Lähellä Salon keskustaa sijaitsevasta viihtyisästä Salo-Karinan kerrostalosta on vapaana kaksi vuokra-asuntoa:.

Molemmissa asunnoissa on tilavat, valoisat parvekkeet. Alakerrassa sijaitsee asukkaiden yhteinen sauna sekä pesutupa. Pienempi asunto on juuri remontoitu mm. Kauppa sijaitsee vain muutaman sadan metrin päässä.

Vähäisen käytön vuoksi Sykerö-kerhon tiistai-iltaiset uintivuorot Meri-Karinassa perutaan marraskuulta. Erityisosaamiskeskus Suvituulessa järjestettävät uinnit jatkuvat normaalisti. Uintivuoro on lauantaisin klo 12— Loppuvuoden uintikerrat ovat lauantaina Sykerö-äitien virkistysiltaa vietetään lauantaina Virkistysillassa lähdetään laserseikkailulle Turun Megazoneen, jossa osallistujille on varattu yksityistilaisuus klo 17— Pelaajille on varattu tunnin mittainen Firmagames-paketti, jossa pelataan normaaleja lyhyempiä pelejä kestoltaan noin 10 minuuttia.

Pelaamisen jälkeen siirrytään viettämään yhteistä iltaa Kertun saunakabinettiin klo Ohjelmassa on ruokailua, rentoa yhdessäoloa ja vertaistukea. Saunat ovat lämpiminä halukkaille. Halutessasi voit osallistua vain osaan illasta.

Katso illan tarkemmat tiedot. Ilmoittaudu illanviettoon maanantaihin 7. Kerrothan ilmoittautumisessa, osallistutko koko tapahtumaan.

Kerrothan myös mahdollisista ruoka-aineallergioista tai erikoisruokavalioista. Vertaistukiryhmä kokoontuu torstaina 3. Tänä vuonna ryhmä kokoontuu viimeisen kerran torstaina 1. Salossa järjestetään ensimmäisen kerran Selviytyminen arjessa syöpähoitojen keskellä -ensitietopäivä torstaina 3. Tilaisuus pidetään Salon sairaalan auditoriossa. Vastaavanlaisia tilaisuuksia on järjestetty Turun yliopistollisessa keskussairaalassa. Tilaisuus on tarkoitettu hiljattain sairastuneille sekä syöpähoitojen alkuvaiheessa oleville potilaille ja heidän läheisilleen.

Tilaisuudessa on mahdollista saada ajankohtaista tietoa sekä näkö kulmia muuttuneen elämäntilanteen hallintaan. Maksuttomassa tilaisuudessa eri alojen ammattilaiset kertovat muun muassa syövän hoitokäytännöistä, sairastuneen sosiaaliturvasta sekä syöpäpotilaan ravitsemuksesta ja liikunnasta. Tilaisuudessa on mahdollista esittää kysymyksiä. Katso päivän tarkempi ohjelma. Vaaleanpunaisen kuukauden päättää Osaava nainen -messutapahtuma, jossa Lounais-Suomen Syöpäyhdistys on mukana omalla osastolla.

Tule tutustumaan osa stolle yhdistyksen toimintaan ja palveluihin. Löydät yhdistyksen C-hallista, osastolta numero Tapahtumassa on myös myynnissä Roosa nauhoja.

Osaava nainen -messuilla on tarjolla naisten elämäntapaan ja vapaa-aikaan liittyviä ideoita, tuotteita ja palveluja. Messujen teemoina ovat terveys, muoti ja kauneus, kädentaidot sekä sisustus- ja lahjatavarat sekä matkailu, työ ja koulutus.

Samaan aikaan järjestetään myös Terve Olo- ja Outlet-tapahtumat, joihin pääset samalla lipulla kuin Osaava nainen -messuille. Jos et vielä ole hankkinut tämän vuoden Roosa nauhaa, nyt sinulla on tilaisuus. Ottelu käydään Salohallissa alkaen klo Katso lippujen hinnat osoitteesta vilpasvikings.

Sykerö-kerho järjestää infektioriskittömän elokuvanäytöksen ja infektioriskittömän koko perheen halloween-juhlan lauantaina 5. Tervetuloa mukaan viettämään hauskaa päivää! Finnkinon elokuvanäytös alkaa klo Elokuva on vielä valitsematta, mutta elokuvateatterin ehdotuksena on elokuva Kanelia kainaloon, Tatu ja Patu.

Ehdotuksia mieleisistä elokuvista voi laittaa sähköpostitse osoitteeseen sykero lssy. Lapsilla ja nuorilla on mahdollisuus omiin elokuvanäytöksiin, mikäli nuorten elokuvaan on tulijoita. Näytöksen jälkeen siirrytään Meri-Karinan toiminta- ja palvelukeskukseen, jossa on halloween-teemainen ruokailu klo 12 — Kummituksia, noitia, karkkeja ja kepposia sekä iloa, naurua, hassuttelua ja jännitystä tarjoavaa halloween-juhlaa vietetään klo 13 — Luvassa halloween-teemaisia leikkejä, ruokaa ja koristeluja sekä halloweeniin sopivaa karmivaa musiikkia, josta tänä vuonna vastaa kaksi uutta sairaalaklovnia.

Lapsilla on myös mahdollisuus leikkiä vapaasti Sykerön leikki- ja pelihuoneissa. Voitte halutessanne pukeutua rooliasuun. Myös Meri-Karinasta löytyy muutamia roolipukuja. Ilmoittautuminen toimintapäivän ruokailua varten tiistaina 1. Ilmoitathan samalla mahdollisista ruoka-aineallergioista ja erikoisruokavalioista. Ilmoittautumiset sähköpostitse osoitteeseen sykero lssy. Tapahtumiin osallistutaan ainoastaan terveinä.

Infektioriskiläisten sisäänkäynti Meri-Karinaan on mahdollista myös kongressisalien päädyn ovista. Syksyn aikana ryhmä kokoontuu seuraavan kerran torstaina Varauksia voi tehdä maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 9—15 Huom! Varauksia ei poikkeuksellisesti oteta vastaan keskiviikkona Toimi nopeasti ja varaa itsellesi myyntipaikka! Meri-Karinassa Turussa järjestetään sopeutumisvalmennuskurssien ohella hyvää oloa huokuvia lomia.

Marraskuussa hemmotellaan naisia ja miehiä omilla kaksipäiväisillä teemalomilla, jotka ovat samalla osa Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen juhlavuoden ohjelmakattausta. Mahdollisuus osallistua ainoastaan lauantain Marraskuussa myös äijät saavat ikioman päivänsä — silloin hiki virtaa ja arkihuolet saavat kyytiä!

Tarkemmat ohjelmat on nyt julkaistu — tutustu niihin osoitteessa www. Lounais-Suomen Syöpäyhdistys ja Satakunnan Syöpäyhdistys järjestävät voimaannuttavan viikonlopun henkilöille, jotka ovat menettäneet läheisensä syöpään.

Kurssin tarkoituksena on löytää elämään mahdollisuuksia ja elinvoimaa omasta itsestään. Viikonlopun ohjelma sisältää pienryhmäkeskusteluja, musiikkia, rentoutusta ja muuta mieltä virkistävää. Täysihoito, majoitus kahden hengen huoneissa. Kurssilaisten valinta tehdään Satakunnan Syöpäyhdistyksessä.

Jos hakemuksia on yhtä paljon kuin kurssipaikkoja 20 , kaikki hakijat saavat kutsun. Viikonloppu on osallistujille maksuton, matkat maksaa osallistuja itse. Täytä hakemus  ja lähetä se Lehdestä on luettavissa yhdistyksen sekä sen paikallisosastojen ja potilaskerhojen tuoreimmat kuulumiset.

Lehden sivuilla kiinnitämme erityistä huomiota terveyden edistämiseen, ennaltaehkäiseviin neuvontapalveluihin ja ruotsinkieliseen vertaistukitoimintaan sekä avaamme Meri-Karinassa pidettävien lomien ja kurssien sisältöä. Kansijuttuun haastattelimme nuorta, elämänjanoista Nelli Kuorttia, joka nujersi imukudossyövän. LOKI jaetaan ilmaisjakeluna reilun viikon sisällä koko toimialueellemme eri jakeluyhtiöiden aikataulujen mukaisesti.

Ensitietopäivä Tyksin T-sairaalassa Pihasoittokonsertissa esiintyy joukko iskelmätaivaan tähtiä Ohjelma Tapahtumalava on Yliopistonkadulla, Hansakorttelin pääovien edustalla. Tule nauttimaan äitienpäivän juhlalounasta Meri-Karinaan Pihatalkoot Meri-Karinassa maanantaina 8.

Ensitietopäivä Salon sairaalassa tiistaina 9. Kehonhuoltotunti lopetetaan — pilatesharjoitteluun tulee muutos SYTYKE-seminaari nuorten parissa työskenteleville ammattilaisille — ilmoittaudu maksuttomaan tilaisuuteen Projektipäällikkö Minna Salakari p. Osallistu kyselyyn ja vaikuta sähköisiin terveyspalveluihin Sykerön infektioriskitön elokuvapäivä lauantaina 4. Myyntipisteet ovat avoinna ennen elokuvanäytöstä. Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen ja Salon paikallisosaston luomihuoli- ja infopäivä Somerolla Sykeröläinen, lähde kevätpäiville Härmän kuntokeskukseen ja huvipuisto PowerParkiin Jäsentiedote-lehti jaetaan jäsenille Koe keväinen Berliini ja Potsdam — lähde Matkarin kanssa matkalle

HIERONTA MALMINKARTANO SINKUT HELSINKI